Aeston
 

Musikkterapi

 

Domkirkehjemmet har fra høsten 2015 ansatt en musikkterapeut. Dette er Tonje-Lill Heskestad Thorgersen, som har gjennomført det femårige integrerte masterstudiet i musikkterapi ved Universitetet i Bergen.

Musikkterapi er en ikke-medikamentell forskningsbasert praksis med fokus på forholdet mellom musikk og helse. Musikkterapi utdanningen i Norge startet i 1978, men bruk av musikk mer terapeutiske målsettinger har røtter langt tilbake i tid. For mer informasjon om musikkterapi, se www.gamut.no.

Her på Domkirkehjemmet jobber musikkterapeuten med fokus på å øke livskvaliteten hos beboerene, og forskning har vist at musikkterapi kan være med og redusere angst, depresjon, smerte og uro. Musikkterapien blir gjennomført både i gruppesetting og en-til-en, etter beboeren sine resurser og behov. Dette gjør at musikkterapi kan være et tilbud for alle. Tonje Lill er tilstede tirsdag, onsdag og fredag.

Beboere ved Domkirkehjemmet som har deltatt i musikkterapi har blant annet sagt:

"Musikk er den beste medisin"

"Det er så kjekt å synge disse gamle sangene. Jeg trodde jeg hadde glemt de"

"Da du kom ble jeg så glad, for det gjør så godt å synge"

"Du hjalp meg reise tilbake i tid. Jeg har så mange gode minner, og nå husker jeg de. Det er den beste medisin det, å kjenne seg lykkelig"

 

Tonje-Lill er tilstede tirsdager, onsdager og fredager.

Kontakt informasjon:

Tlf: 55 30 16 27

Mail: tonje.thorgersen@domkirkehjemmet.no

 

Sist oppdatert: 06.10.2015 <
Musikkterapeut på Domkirkehjemmet
Aktivitetsavdelingen
Kontaktinformasjon
Stiftelsen Domkirkehjemmet
Kong Oscarsgt. 86, 5018 Bergen
Telefon: 55 30 16 00
Telefax: 55 30 16 01
BYRKENES MEDIA